top of page
Batavia image.jpg

BATAVIA

Dit internationale gereedschapsmerk is de stoere out of the box partij tussen de grote jongens. De uitdaging was om het merk met behoud van karakter te professionaliseren. Dit betekende onder meer een restyle van beelden, nieuwe product content en meer branding video's.

LIFESTYLE BEELDEN

Van stoer macho mannenmerk naar een lifestyle merk voor iedereen, man én vrouw. Nog steeds met behoud van karakter, maar net even iets anders. Met modellen die herkenbaar zijn voor de doelgroep, meer storytelling in het beeld én een topfotograaf krijg je dit resultaat. 

Batavia lifestyle beeld grastrimmer
Ray jigsaw
Batavia lifestyle heggenschaar
Batavia livestyle beeld Nexxsaw
Batavia lifestyle beeld tuin
Batavia lifestylebeeld boormachine mancave

foto's: anoukboonstra.com

Meer zichtbaar zijn als tof merk voor de gewone man die van klussen houdt. Dat was ook een mooi uitgangspunt voor meer exposure rondom de feestdagen. Met een bekend, terugkerend karakter. Een leuke vent, beetje stoer en toch ook herkenbaar en knuffelbaar.

BRANDING VIDEO'S

video: binie.nl

PRODUCTTEKSTEN

De afgelopen jaren werd e-commerce steeds belangrijker voor Batavia. Dat betekende dat het merk zich online meer wilde onderscheiden. Een van de grote verbeterslagen zat in het verbeteren van de productteksten. Hoe simpel het ook lijkt, met een goede producttekst geef je een product veel meer toegevoegde waarde. Bij technische producten staat vaak een complexe uitleg met ingewikkeld jargon. Dat leest niet lekker en nodigt ook niet uit om het product daadwerkelijk te kopen.

Batavia producttekst voorbeeld

Ook al weet jouw doelgroep vast wel iets over een bepaald product, ga er nooit zomaar vanuit dat alles voor zich spreekt. Daarnaast bieden je concurrenten een zelfde soort product aan voor dezelfde prijs. Bij wie koop je zelf dan eerder? Bij een partij die het hoognodige vermeldt of bij een club die uitgebreid moeite doet om je te informeren en daarbij ook haar uitgebreide garantie en service vermeldt?

Ik kan je helpen met goede (product)teksten die inhoudelijk kloppen, vertrouwen bieden én ook daadwerkelijk aanzetten tot actie. 

DE WEG VAN DE LANGE(RE) ADEM

De weg van bouwen aan het merk is vaak de weg van de lange adem. Het is vaak niet direct in sales te zien. Een gezicht dat regelmatig terugkomt zorgt voor in eerste instantie vooral voor een stukje herkenbaarheid. In de lifestyle beelden en in de brandingvideo's kozen we onder andere voor karakters die aansluiten op de grootste doelgroep. En dat is de normale man tussen de 30 en 55 die van klussen houdt. Die man koopt misschien niet direct iets, maar raakt wel bekend met het merk. En zodra iemand bekend is met je merk, is hij ook eerder bereid om een product van je te kopen. Als je consistent blijft in je zichtbaarheid, je boodschap, gezicht en toon, dan gaat zich dat uiteindelijk terugbetalen in merkentrouw van je doelgroep.

bottom of page